NAČELA OBRADE OSOBNIH PODATAKA Uz naše uvjete korištenja i upotrebe kolačića, ovaj dokument objašnjava kako prikupljamo i obrađujemo vaše osobne podatke primljene na ADORES stranici. Transparentni smo Vaše podatke prikupljamo, koristimo i prosljeđujemo samo na načine opisane u ovim pravilima. Jamčimo sigurnost vaših podataka Obavezujemo se zaštiti osobne podatke koje nam dostavljate. Imate kontrolu nad svojim podacima Svoje osobne podatke i komunikacijske postavke možete ažurirati u bilo koje vrijeme. Na vaš zahtjev, vaši će osobni podaci biti izbrisani.
Koje podatke obrađujemo? 1.1. Podatke koje dostavljaju kupci. Na ADORES-u obrađujemo osobne podatke o korisnicima. Uglavnom obrađujemo osobne podatke koje nam dostavljate prilikom registracije na ADORES. To posebno uključuje vašu e-mail adresu, ime i spol. Ako želite, možete uključiti i druge podatke, kao što su fotografija, trenutno mjesto boravka, interesi navedeni u usluzi ili druge informacije. 1.2. Podaci prikupljeni putem kolačića. Za bolje ciljanje reklamnih kampanja i poboljšanje proizvoda i usluga, ADORES koristi informacije o robi koju kupuju naši kupci. Ako ste omogućili pohranu kolačića u svom pregledniku i slažete se s njima, ADORES prima informacije o vašim posjetima web stranicama, pregledanim proizvodima i drugim aktivnostima na web mjestu. 1.3. ADORES ne prikuplja niti na drugi način obrađuje bilo koje osjetljive osobne podatke uključujući, npr. informacije o vašem zdravlju, vjeri ili uvjerenju itd.
2.1. Podaci se obrađuju u svrhe promocije i ponude proizvoda ADORES, pretežito putem poslovnih poruka koje šaljemo na e-mail adrese korisnika. Obrada podataka u ovom slučaju temelji se isključivo na vašem pristanku, što je potpuno dobrovoljno. Ako ne pristanete na obradu podataka, to neće utjecati na vašu sposobnost da u potpunosti koristite naše web mjesto. Prilikom registracije, ili kasnije unutar postavki vašeg korisničkog računa, možete dati svoj pristanak ADORES-u. Napominjemo da se samo osobe starije od 15 godina mogu registrirati za ADORES. U bilo kojem trenutku možete povući svoj pristanak klikom na poveznicu unutar bilo koje komercijalne komunikacije ili kroz postavke korisničkog računa. 2.2. ADORES obrađuje podatke o kolačićima, pregledanim proizvodima i drugim aktivnostima na web mjestu kako bi unaprijedio svoje oglašavanje i promociju. Ova obrada moguća je samo uz vašu suglasnost za korištenje relevantnih kolačića, što je potpuno dobrovoljno. Uobičajeno je da ADORES na temelju prikupljenih podataka izrađuje statističke analize i izvještaje o ponašanju korisnika web stranica. Ovim podacima uspijevamo bolje ciljati oglašavanje ili prilagoditi sadržaj web stranice prema onome što vas zanima, što tražite, ili što općenito zanima veću skupinu korisnika. Obrada osobnih podataka u ovom slučaju često je automatizirana. Za više informacija o kolačićima, pogledajte Načela korištenja kolačića. Povlačenje suglasnosti i otkazivanje primanja komercijalnih poruka Korisnici ADORES-a uvijek imaju mogućnost odjaviti se s liste za primanje komercijalnih poruka na sljedeći način: Klikom na poveznicu u podnožju svake komercijalne poruke; ili Iznošenjem protivljenja obradi osobnih podataka putem e-maila na [email protected] ili putem drugih kontaktnih podataka navedenih u ovim pravilima. 2.3. Kako bismo ubrzali platne transakcije, možemo obrađivati osobne podatke poput imena, e-adrese, telefonskog broja, adrese za naplatu i adrese za dostavu. Osobni podaci se dijele s izdavateljem kreditne kartice radi lakše procjene rizika transakcije i ubrzanja procesa kupnje. Sam izdavatelj kreditne kartice ima potpune podatke o transakciji. Osobni podaci se čuvaju tijekom trajanja procjene transakcije. Obrada se temelji na legitimnom interesu za obradu platnih transakcija. Kolačići. Ako želite onemogućiti pohranu kolačića na vašem uređaju, možete promijeniti postavke u pregledniku. Ako onemogućite kolačiće za ADORES, neki dijelovi web stranice možda neće raditi ispravno. Za više informacija o uklanjanju i brisanju kolačića pogledajte Načela korištenja kolačića.
Tko ima pristup? 3.1. Osobne podatke obrađuje ADORES i njegovi zaposlenici. Sve osobe koje imaju pristup osobnim podacima obvezne su čuvati tajnost, a ta se obveza nastavlja i nakon prestanka suradnje s ADORES-om. 3.2. ADORES kao administrator koristi druge subjekte za obradu osobnih podataka, tzv. prerađivače. Prerađivač je svaki subjekt koji obrađuje osobne podatke u ime tvrtke ADORES na način koji određuje ADORES. Ukoliko je za obradu potrebna vaša dozvola, podatke prosljeđujemo prerađivačima samo ukoliko ste dali dozvolu. Prerađivačima pružamo samo one podatke koji su neophodni za pružanje njihovih usluga.
Koliko dugo se obrađuju podaci? 4.1. Pohranjujemo vaše osobne podatke samo onoliko dugo koliko je potrebno za prijavu i korištenje ADORES usluga, s ciljem razumijevanja vaših interesa i poboljšanja naših proizvoda za vas. Ako nemamo razloga ili zakonske obveze za obradu vaših podataka, brišemo ih ili ih pohranjujemo na način koji ne dozvoljava određivanje vašeg identiteta. 4.2. Komercijalne poruke se šalju korisnicima tijekom cijelog razdoblja davanja suglasnosti. Podaci prikupljeni za marketinške svrhe putem ADORES kolačića obrađuju se tijekom vremena davanja suglasnosti za korištenje kolačića, odnosno za pohranu kolačića u preglednik. Druga mogućnost je da se podaci obrađuju sve dok se ne usprotivite obradi vaših podataka za tu svrhu. 4.3. Daljnju obradu osobnih podataka, koja prelazi određena ograničenja, provodi ADORES samo ako je to potrebno za poštivanje zakona koji se primjenjuju na ADORES. Bez obzira na trajanje pohrane vaših osobnih podataka, možete zatražiti da obrišemo vaše osobne podatke.
Koja su vaša prava? 5.1. U vezi s obradom osobnih podataka, možete kontaktirati ADORES i zatražiti: Informacije o osobnim podacima koje obrađuje ADORES, o svrsi i prirodi obrade osobnih podataka, uključujući informacije o potencijalnim primateljima osobnih podataka izvan ADORES-a. Opće informacije o obradi osobnih podataka u ovim pravilima. Pristup podacima koje ste proslijedili tvrtki ADORES, bilo tijekom registracije ili narudžbe. Ako ostvarite to pravo, ADORES će potvrditi koje posebne osobne podatke obrađuje i koji će ovi podaci biti dostupni zajedno s informacijama o njihovoj obradi. Ispravljanje osobnih podataka, ako su netočni ili nepotpuni. Razjašnjenje i ispravljanje neispravnog stanja (npr. blokiranje, popravljanje, dopunjavanje ili brisanje osobnih podataka) ako smatrate da ADORES obrađuje osobne podatke suprotno vašem osobnom i privatnom životu ili u suprotnosti sa zakonom. Brisanje osobnih podataka (tj. pravo na zaboravljanje) ili njihova ograničena obrada, kada više nisu potrebni u tu svrhu, ili ako ADORES nema pravnu osnovu za obradu osobnih podataka na vrijeme, uključujući slučajeve u kojima se ne slažete s njihovom daljnjom obradom. Da bi ispunili ove uvjete, vaši podaci koje ADORES drži bit će u cijelosti ili djelomično izbrisani. Ako smatrate da vaši podaci nisu pravilno obrađeni, možete podnijeti žalbu Uredu za zaštitu osobnih podataka. 5.2. Osim toga, ADORES-ovi klijenti mogu se protiviti obradi osobnih podataka u slučaju slanja komercijalnih poruka ili procjene kupovnih preferencija, na temelju kojih će ADORES odmah prekinuti obradu osobnih podataka u te svrhe.
Sigurnost 6.1. ADORES je posvećen sigurnosti vaših podataka. Korištenje osobnih podataka u potpunosti se provodi u skladu s važećim zakonima i propisima, uključujući opće propise o zaštiti osobnih podataka (GDPR). ADORES pri obradi osobnih podataka snažno naglašava tehničku i organizacijsku sigurnost obrađenih podataka. 6.2. Svi osobni podaci u elektroničkom obliku pohranjuju se u bazama podataka i sustavima, do kojih mogu pristupiti samo oni koji moraju raspolagati osobnim podacima u svrhe navedene u ovim pravilima, i to samo u mjeri koja je potrebna. Pristup ovim osobnim podacima zaštićen je lozinkom i vatrozidom. ADORES redovito provjerava sigurnost osobnih podataka i kontinuirano poboljšava njihovu sigurnost.